Miracle Resort

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Miracle Resort

Voor veel Nederlanders is Turkije een geliefd vakantieland. Op de lijst van populairste vakantielanden staat het land op plek 6; ongeveer 6% van alle vakantiegangers vertrekt vanuit Nederland richting Turkije. Dat is deels te danken aan het heerlijke klimaat in Turkije, maar ook aan de aanwezigheid van allerlei prachtige resorts. Daarbij hebben we het onder meer over het Miracle Resort Lara. Dit resort is onwijs fraai, biedt veel entertainment en heeft eigenlijk alle ingrediënten in huis voor een heerlijke vakantie.

Mocht je een vakantie naar Turkije willen boeken, is het verstandig om eens naar dit resort te kijken. Dit resort biedt namelijk veel waar voor het geld en brengt meerdere voordelen met zich mee. In het artikel ‘X redenen om een verblijf in Miracle Resort te boeken’ vind je uiteenlopende redenen waarom óók jij van een verblijf in dit geweldige hotel zou moeten gaan genieten.

In dat artikel hebben we onder meer aangegeven van dat de ligging geweldig is. Het hotel is namelijk gelegen in de leuke kustplaats Lara. In en rondom dat stadje is voldoende te beleven, maar dat geldt ook zeker voor de grote stad Antalya die op slechts 10 minuten afstand zit. In dit artikel bespreken we graag welke bezienswaardigheden allemaal in de buurt van Miracle Resort vinden zijn. Het is namelijk een feit dat er rondom dit hotel onwijs veel te doen, te zien en te beleven is.

Lara

Logischerwijs trappen we dit artikel af met het plaatsje waar het Miracle Resort te vinden is; Lara. Vrij vertaald betekent dit ‘Zand’; daarmee is ook direct aangegeven waar het in dit plaatsje om heen draait. In dit plaatsje is onwijs veel rondom op en rondom het strand te beleven. Je kunt deelnemen aan allerlei watersporten; surfen, paragliden of waterskiën. Het is stuk voor stuk morgen aan de kust van Lara.

Daarnaast zijn er in Lara ook meerdere cafés, bars en restaurants te vinden. Mocht je eens een avondje van het resort af willen, kan je je dus prima vermaken in deze leuke kustplaats. Wil je eens een ander stukje strand zien dat het privé strand behorende bij het hotel? Ook dan heb je meer dan voldoende mogelijkheden in Lara. Rondom dit plaatsje is namelijk 60 kilometer aan strand te vinden. Je kunt dus altijd wel een rustig stukje strand vinden dat volledig naar jouw wens is!

Antalya

Ga je liever naar een grotere stad toe? Dan mag en kan een bezoek aan Antalya niet ontbreken. Deze grote Turkse stad ligt op slechts 10 minuten van het Miracle Resort Lara en is prima bereikbaar. Vanaf het hotel hoef je slechts 700 meter naar een bushalte te lopen, waarvandaan je direct met de bus naar Antalya kunt reizen. Uiteraard is het ook mogelijk om met een taxi te reizen; de kosten voor een taxi liggen in Turkije behoorlijk laag.

In de stad Antalya kan je eigenlijk allerlei verschillende soorten dingen gaan doen. Eén van de tips die wij hebben, is om een bezoek te brengen aan de oude binnenstad. Deze binnenstad heeft de naam Kaleici en is onwijs indrukwekkend te noemen. In deze binnenstad zijn overblijfselen uit zowel de Romeinse als uit de Ottomaanse tijd terug te vinden. Dat is echter niet alles; ook uit de Byzantijnse en de Seltsjoekse tijd zijn meerdere ruïnes te vinden. Deze ruïnes zijn het bekijken meer dan waard. Ook kan je in dit oude centrum genieten van allerlei smalle straatjes. In deze smalle straatjes vind je allerlei leuke boetiekjes waar je leuke souvenirs en dergelijke kunt kopen.

Ben je meer een liefhebber van shoppen? Ook dan kom je aan je trekken in het centrum van Antalya. In het moderne winkelcentrum in Antalya zijn onwijs veel winkels te vinden. Deze winkels bieden een uitgebreid assortiment van interessant geprijsde artikelen aan; voor veel Nederlanders is het daarom super leuk om hier naar hartenlust te gaan shoppen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je wel voldoende ruimte in je koffer hebt om alle kleding mee terug naar Nederland te nemen.

Genieten van de prachtige natuur

Op het moment dat je het liggen op het ligbedje wel even zat bent, kan je gelukkig ook iets actiefs gaan doen. In de omgeving van Lara en Antalya zijn namelijk prachtige natuurgebieden te bieden. In deze gebieden zijn onder andere meerdere bergen aanwezig; deze bergen kan je beklimmen via prachtige & kronkelende paden. Als je uiteindelijk de top van één van de bergen hebt weten te bereiken, geniet je van een prachtig uitzicht. Je ziet daarbij onder meer het kustplaatsje Lara, maar ook de miljoenenstad Antalya.

Onderweg loop je ook nog door kleine Turkse dorpen heen. In deze Turkse dorpen kom je eigenlijk de échte Turkse cultuur tegen. Onwijs leuk en indrukwekkend om eens te zien. In deze dorpen kan je ook even tot rust komen. Mocht je een dergelijke wandeltocht gaan maken, moet je wel enige voorbereidingen treffen. Zo is het aan te raden om voldoende drinken mee te nemen, aangezien de temperaturen behoorlijk hoog zijn en het een pittige wandeltocht kan zijn. Als je eenmaal op één van de bergen staat, is het echter meer dan de moeite waard gebleken. Door een dergelijke activiteit te ondernemen, zie je eigenlijk een ander beeld van Turkije. Het land, en specifiek ook deze regio, heeft veel meer te bieden dan alleen maar de luxe hotels & resorts!

Aktur Park

Ga je met jouw kinderen naar het Miracle Resort Lara toe? Dan kunnen jouw kinderen zich prima vermaken in het grote zwembad en op één van de glijbanen. Willen je kinderen echter nóg meer avontuur beleven? Vind je het zelf ook wel eens leuk om een dagje van het resort af te gaan? In dat geval is een bezoek aan het Aktur Park aan te raden. Dit is een attractiepark op slechts 9 km van het hotel en is voor het hele gezin onwijs leuk. In dit attractiepark ga je ongetwijfeld een dag beleven waar jouw kinderen het vele jaren later nog steeds over zullen hebben!

Als je een dagje naar dit attractiepark toe gaat, is het aan te raden om vooraf tickets te bestellen. Het vriendelijke personeel van het Miracle Resort Lara helpt je hier graag bij om deze tickets vooraf te boeken. Overigens kan je gemakkelijk met de bus of met de taxi naar het attractiepark. Zoals eerder gezegd liggen de kosten voor een taxi behoorlijk laag in Turkije.

Düden watervallen

Op slechts 8 kilometer afstand van het Miracle Resort Lara is een waar natuurwonder te zien. De Düden watervallen zijn prachtig om te zien en zijn het bezoeken meer dan waard. Je kunt naar het prachtige water kijken dat meters naar beneden valt én je kunt hier romantische foto’s maken. foto’s die jou terug laten denken aan de heerlijke vakantie in het Miracle Resort te Lara. Als je naar deze watervallen gaat, is het ook leuk om eens naar de ‘achterkant’ van de waterval te kijken. Daar vind je namelijk grotten; ook dat is uiterst indrukwekkend om eens te bekijken in Turkije!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 630 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen