Miracle Resort

Omgeving van het Miracle Resort

In de omgeving van het Miracle Resort zijn veel attracties en bezienswaardigheden aanwezig. In Lara zelf wat minder, maar als je eenmaal het centrum van Antalya in gaat of echt het binnenland intrekt, is er genoeg te ontdekken. Voor natuur- en cultuur liefhebbers is er genoeg te doen. Voor de mensen die graag sociale gezelligheid opzoeken is er in het hotel, maar ook in Antalya voldoende keus.

Binnenland

Ontdek de Turkse cultuur op een excursie door de kleinere plaatsen in het binnenland.
Zie het verschil tussen de toeristische gebieden aan de kust en de landbouw- en arbeiderscultuur in het binnenland. Het zal u opvallen dat de lokale bevolking in het binnenland zeer open en vriendelijk is.

De Turkse kust

Het nabijgelegen plaatsje Lara is het ideale voorbeeld van een Turkse toeristische badplaats. Het is er volgebouwd met hotels, zodat de toeristen hun toevlucht kunnen nemen aan de Turkse Riviera. Je ontsnapt hiermee de drukte van Antalya zelf, maar je kunt er zo wel naartoe als je wilt. Heel veel cafés heeft Lara niet, maar gelukkig heeft het Miracle Resort voldoende mogelijkheden. Wel kun je ook gewoon bij andere hotels op hun terras een drankje (uiteraard dan tegen betaling) drinken. Er is wel een boulevard waar je wat verkopers kunt vinden en een paar eettentjes.

Een dagje naar Antalya

Antalya ligt op ca. 11 kilometer van het resort. Deze miljoenenstad is één van de bekendste toeristische trekpleisters van de Turkse Riviera. Je kunt makkelijk een week of twee doorbrengen in het resort in Lara, maar een uitstap naar Antalya zal je vakantie compleet maken. In de stad kun je musea bezoeken en monumenten bekijken. In het centrum van de stad kunt u de Romeinse en Griekse invloeden nog duidelijk zien. De oude binnenstad van Antalya heet Kaleici en heeft een rijke geschiedenis waar nog ruïnes en monumenten van over zijn gebleven.
Attracties en bezienswaardigheden voor het hele gezin
Voor de kinderen is het erg leuk om een dag in het Aktur Park door te brengen. Dit is een pretpark waar het hele gezin plezier kan hebben. De vele musea in Antalya zijn zeker een bezoek waard. Vooral het “Antalya Archaeological Museum” geeft je een goed beeld hoe het er vroeger in Antalya aan toe ging. Zeer interessant en leerzaam. Het museum bevat onder andere marmeren beelden en eeuwenoude graftombes.

Winkelen in Antalya

Het moderne winkelgebied staat in contrast met het klassieke stadscentrum. Je kunt hier heerlijk in ieder modesegment shoppen totdat de zon ondergaat. Geniet van de Turkse gastronomie in een van de restaurants of cafés. De restaurants stralen stuk voor stuk echte Turkse gastvrijheid uit. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de State Opera en Ballet. Geniet hier van prachtige nationale en internationale voorstellingen.

Trek je wandelschoenen maar aan…

Wil je iets actiefs doen? Dan kun je een bergwandeling maken door de prachtige natuur van Antalya. De zuurstofrijke zeelucht, groene bergen en kronkelende paden zijn geschikt voor beginnende- en fanatieke wandelaars. Na een zware klim word je beloond met uitzicht over het strand en de zee. Je loopt door kleine Turkse dorpen waar je weer even op adem kunt komen. De Lycian way is een wandelpad van 509 kilometer lang met uitstekende wegbewijzering.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 630 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen